Radiografii digitale

Radiografiile dentare sunt practicate cu scopul de a căuta anomaliile nedetectabile la examenul clinic: abces, chist sau granulom la extremitatea unei rădăcini, tumoră, fracturarea unei rădăcini sau a unui maxilar, dinte indus.

Digitizarea în radiologie este expresia cea mai puternică a evoluției tehnologiei de la descoperirea radiaţiilor X încoace.

Pentru a realiza o radiografie digitală, medicul va folosi un tub Röntgen normal și va plasa în cavitatea orală o placuță, care nu este mult diferită de filmul cunoscut, clasic. Pentru a realiza o radiografie digitală se folosește același emițător de radiații X ca în cazul filmului convențional, însă cu modificarea setărilor astfel încât timpul de expunere să fie mai scurt și doza de radiație mai mică.

Radiografia digitală aduce pacientului beneficiul unei doze de radiație mult scăzute. Cercetările în domeniu atestă o reducere a radiației de până la 80% în momentul expunerii senzorului comparativ cu filmele, acest fapt datorându-se proprietăților senzorului, care îl fac mult mai sensibil la fotonii radiațiilor X.

Radiografii în timpul sarcinii
Radiografiile dentare nu afectează embrionul, procesul de organogeneză sau naşterea, radiaţiile emise de aparate roentgen dentare sunt extrem de mici, ţintite înspre dinţi, iar reflexia lor înspre zonele considerate risc (Abdomen, Ovare, Sani ) sunt protejate printr-un şort special conceput din plumb. Având în vedere toate aceste elemente, este de dorit însa ca în perioada primului şi a ultimului trimestru de sarcină să se evite efectuarea radiografiilor, sau să se limiteze doar la strictul necesar.

Radiografie panoramica

Radiografie panoramica

servicii stomatologice

Medicii nostri sunt pregatiti sa vina in intampinarea nevoilor dumneavoastra,atunci cand durerile sau infectiile dentare va afecteaza confortul si programul obisnuit.

programari

Cabinetul nostru intelege teama pacientilor de a se prezenta la medicul dentist. Pentru aceasta noi oferim posibilitatea unei consultatii. In cadrul acestei vizite, noi dorim ca pacientul sa cunoasca medicul si sa se familiarizeze cu mediul cabinetului.

  • Programari: 0256-202678

contact

Clinica Artdentis este in Timisoara, Str. C. Salceanu nr. 5a.