RADIOGRAFII DIGITALE
Radiografiile dentare sunt practicate cu scopul de a căuta anomaliile nedetectabile la examenul clinic: carii, chist sau granulom la nivelul unei rădăcini, tumoră, fracturarea unei rădăcini sau a oaselor maxilare, dinte indus.
Pentru a realiza o radiografie digitală, medicul va folosi un tub Röntgen normal și va plasa în cavitatea orală o plăcuță, care nu este mult diferită de filmul cunoscut, clasic, folosindu-se același emițător de radiații X ca în cazul filmului convențional, însă cu modificarea setărilor astfel încât timpul de expunere să fie mai scurt și doza de radiație mult redusă.
Soluții și Indicații
Digitalizarea în radiologie este una dintre cele mai puternice expresii a evoluției tehnologiei de la descoperirea radiaţiilor X până în zilele noastre.
Reducere a radiației de până la 80% în momentul expunerii senzorului, comparativ cu filmele, acest fapt datorându-se proprietăților senzorului, care îl fac mult mai sensibil la fotonii radiațiilor X.
O consultație completă nu poate fi realizată fără un set complet de radiografii.
Radiografii în Timpul Sarcinii
Radiografiile dentare nu afectează embrionul, procesul de organogeneză sau naşterea, radiaţiile emise de aparatele dentare Röntgen sunt extrem de mici, ţintite înspre dinţi, iar reflexia lor înspre zonele considerate risc (abdomen, ovare, sâni) sunt protejate printr-un şort special conceput din plumb.
Având în vedere toate aceste elemente, este de dorit însă ca în perioada primului şi a ultimului trimestru de sarcină să se evite efectuarea radiografiilor, sau să se limiteze doar la strictul necesar.
CONTACT
0256 202 678 / +40 721 919 845
clinica@artdentis.ro
Str. C. Sălceanu, nr. 5a, Timișoara
Luni - Vineri: 09:00 - 20:00
Sâmbătă - Duminică: Închis
Pentru urgențe: +40 721 919 845